Case

Imerco

Nøgleordet var effektivisering

Imerco er Danmarks største omnichannel forhandler af køkkenudstyr, borddækning, gaver og boligtilbehør. Imerco gennemgår en stor udvikling og især på deres webshopområde, har de oplevet særdeles stor vækst. De voksede ud af deres eksisterende lokaler og vidste, at de, trods løbende opgradering, igen var nødt til at udvide deres pakkeområde for webshop-handelen, som skulle kunne håndtere den voksende ordrehåndtering og pakkeflow.

Skræddersyet transportbanesystem

I forbindelse med implementering af en Autostore havde Imerco brug for at få tilpasset og optimeret sin pluk/pak proces. I den forbindelse hjalp Vangby til med at analysere, designe og skalere en løsning, som passer til Imercos nye hverdag. 

Det nye conveyorsystem sikrer at plukke operatører kan håndtere alle typer af ordre effektivt fra pluk stationerne uanset om det er en single/multi/fragile/C&C ordre. Samtidig blev det udviklet med en særlig software, som sikrer at Imerco kan optimere sit flow afhængig af om de er i højsæson eller ej.

Imerco genbrugte de oprindelige, ergonomiske pakkestationer fra deres tidligere løsning og udvidede yderligere med opgradering af flere pakkestationer magen til. Det større pakkeflow satte krav til håndteringen og fordelingen af de færdigpakkede produkter og derfor blev løsningen yderligere en et avanceret transportbanesystem fra SGA, som kunne håndtere denne opgave automatisk.  

Ud over kassepak af enkelte varer, havde Imerco brug for en løsning til de større varer, som i forvejen er pakket forsvarligt i kasser fra leverandørens side. Løsningen her blev en trykt krympefolie, hvor varen automatisk bliver påført folie og fragtlabel, hvorefter den køres ind i varmeovnen, som krymper folien tæt om pakken. Afslutningsvis kører den færdigpakkede vare ud på samme transportbånd som de resterende pakker og fordeles mellem de forskellige distributører.  

Imerco har i alt 34 pakkestationer, ca. 200 m. transportbaner og pakker i alt ca. 500 pakker i timen.

Vangby er partner i forbindelse med design af intern logistik, teknisk support og service samt levering af emballage.

Om løsningen

I transportbanesystemet scannes og vejes pakkerne, for at sikre, at det faktiske indhold stemmer overens med ordren. De større kasser sorteres herefter fra de mindre, hvorefter de større kasser bliver efterfyldt med beskyttende luftpuder og lukket forsvarligt med tape ved en særskilt pakkestation.

Afslutningsvis sorterer transportbanesystemet pakkerne efter hvilken distributør, der skal levere pakkerne til slutbrugeren. På den måde, er det nemt at stable og pakke kasserne til den sidste del af leveringen.

Skræddersyet

Tidsbesparende

Kassepak

Vil du vide mere om hvordan vi kan skabe værdi for din pakkeløsning?

Del